Webmail

Op door

Webmail

Als u uw eigen laptop, iPad of smartphone meeneemt en u op uw vakantieadres over een internetverbinding beschikt dan kunt u in elk geval uw mail ophalen. Mail versturen is wat lastiger, omdat het verzenden vaak gebeurt via de internetprovider die u thuis hebt. Webmail is dan een uitkomst. Ook als u geen laptop meeneemt, maar wel in een internetcafe online kunt. Webmail is eigenlijk gewoon een gratis online emailprogramma dat u door uw hostingprovider aangeboden krijgt. Het draait dus in een browser en u hebt toegang tot uw webmail vanaf elke computer die aan het internet hangt. Wat dat betreft lijkt het veel op Gmail of Hotmail. Zorg dus dat u vóór u op vakantie gaat de logingegevens van uw webmail opvraagt en eens een kijkje neemt hoe dat allemaal werkt.
TIP 1: Als u Gmail of Hotmail heeft kunt u ook voor de vakantieperiode een redirect instellen voor het emailadres dat aan uw domeinnaam is verbonden. Dan wordt alle mail automatisch doorgestuurd naar uw Gmail- of Hotmail-adres en kunt u op de gebruikelijke manier uw mail checken. Let er wel op dat als u mail verstuurt, dat dus vanaf uw Gmail- of Hotmail-adres gebeurt. Onderstaand meer uitleg over webmail. Vraag uw webmail-logingegevens op bij uw hostingprovider. Schrijf de logingegevens op en neem die mee op vakantie. Log eens in op webmail om te kijken hoe het werkt en stuur eens een testmailtje aan uzelf om te vermijden dat u op uw vakantieadres nog moeten uitzoeken hoe alles werkt.
TIP 2: Neem een lijstje mee met emailadressen van de mensen die u misschien een mail wilt sturen vanaf uw vakantiebestemming, of beter nog, zet deze adressen in uw online adressenboek.

Bron: WebsiteSupporters

Vakantiehuisinspanje


0 reacties

Comments are closed.

Visitors: